Rizsfelfújt eperlekvárral
Pünkösdre sütöttem a családnak :)
Rizsfelfújt eperlekvárral
Hozzávalók 4 személyre
- 24 dkg rizs
- 1 rúd vanília
- 1 l tej
- 4 dkg sütőmargarin
- 15 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
A tálhoz
- kevés vaj
- zsemlemorzsa
A tetejére
- lekvár
Elkészítés:
A vaníliarudat kettéhasítjuk, a tejbe tesszük a rizzsel együtt, és csipet sóval puhára főzzük. Kihűtjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Édes mártás: A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd egyenként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és összekeverjük a rizzsel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a rizses masszához keverjük.
Sütés: A rizst a formába simítjuk, és a sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk rövid ideig hűlni, ezután tálra borítjuk, és lekvárral megkenjük
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept