Rakott csírke
Ez a recept családunk nagy kedvence, sűrűn kerül az asztalra. Nagyon-nagyon finom újburgonyával.
Rakott csírke
Hozzávalók 4 személyre
- 6-8 db csirkecomb vagy csirkeszárny-de akár vegyesen is ki mit szeret
- 1,5 kiló burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db tv paprika
- 1 pohár tejföl
- kicsi olaj
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy tepsi aljába,kicsi olajat öntünk, és a felkarikázott burgonya felét beletesszük a tepsibe és szépen elterítjük benne. A hagymát vékonyabb karikára vágjuk és a burgonya tetején elosztjuk. Most kerül rá a fel szeletelt tv paprika. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk és egy kicsi ételízesítővel is megszórjuk. Ez is mehet a tepsibe szépen elrendezve. Befedjük a maradék burgonyával. A tetejét is megsózzuk. Kis
vizet öntünk alá, alufóliával befedjük és 45-50 percig sütjük, amíg megpuhul. Ekkor levesszük a fóliát és a tetejére ráöntjük a tejfölt úgy, hogy mindenhol érje. Tovább sütjük most már fólia nélkül, amíg szép piros lesz a teteje. Nagyon finom, tartalmas étel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept