Sajtos csirkemell őzgerincben sütve
Ezt a receptet egy újságba találtam már régen. Kipróbáltam,és nagyon ízlett a családnak. Azóta rendszeresen elkészítem.
Sajtos csirkemell őzgerincben sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg szeletelt bacon szalonna
- kb-70-80 dkg csirkemell
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 evőkanál liszt
- 3 kanál tejföl
- 3 tojás
- ételízesítő
- bors
- só
Elkészítés:
Az őzgerincformát kibéleljük a szeletelt bacon
szalonnával úgy, hogy a végei túllógjanak, mert a végén rá kell hajtani a tetejére. A tojást, lisztet, tejfölt összekeverjük, és hozzáadjuk a reszelt sajt picit több mint a felét, ezzel is jól elkeverjük. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk és összekeverjük a fűszerekkel, és ezt is a keverékhez adjuk. Ismét jól összekeverjük és az őzgerincformába öntjük. A tetejére szórjuk a megmaradt reszelt sajtot, majd ráhajtjuk a
szalonna túllógó részeit. Alufóliát teszünk a tetejére, és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Levesszük a fóliát és még kicsit sütjük hogy a szalonna szép szint kapjon. Hűlni hagyjuk kicsit és utána tálra borítjuk. Langyosan is lehet szeletelni, de kihűlve az igazi. Csirkemell helyett csirkecombfiléből is elkészíthető.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept