Sajttorta (Cheesecake)

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon szerettem volna már régóta készíteni sajttortát. Igazából a krémsajt tartott vissza, vagyis annak az ára.
Aztán egy nap úgy alakult, hogy 3 nagy 20%-os tejföl árválkodott a hűtőmben, hát készítettem belőle házi natúr krémsajtot. 4 napig hagytam csepegni a savót, fantasztikus krémes állagú sajtot kaptam, ebből készült a torta. (Plusz volt itthon egy doboz kíváncsiságból vásárolt mascarpone.)
Sokkal olcsóbban kijöttem a házi krémsajttal és igazán finom lett a torta!!!
A meggyel pedig egyszerűen fenomenális! :)

A képen látható tortánál én másfajta tésztát használtam, vajasat, de nem ajánlom, mert nem igazán illik hozzá. Az igazi alap egy ilyen tortának, az a kekszes, vajas! :)

Sütés közben a tojások miatt meg fog nőni a tortácska, hűlés közben pedig némiképp visszaesik majd a teteje.

Sajttorta (Cheesecake)

Hozzávalók 12 személyre

  • 700 gramm házi krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • 250 gramm mascarpone (szobahőmérsékletű)
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 3 tk. keményítő
  • 1 citrom héja
  • 210 gramm porcukor
  • 1 dl habtejszín
  • 1 tk. van. aroma
  • 1 rúd vanília magjai
  • 1 csomag zabkeksz
  • 10 dkg vaj olvasztva
Recept idők

Elkészítés:

A fent említett hozzávalókat egy tálban botmixerrel simára dolgozzuk.
Igyekezzünk minél kevesebb levegőt belekeverni. :)
A tortaformát (22 cm) kívülről vastagon több réteg alufóliába csomagoljuk be, tegyük egy magas falú tepsibe.
Az olvasztott vajat elkeverjük az apróra zúzott keksszel, majd a masszát a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalaira is felkússzon.
A krémsajtos keveréket halmozzuk a tésztára, majd forró vizet öntsünk a forma köré, hogy félig ellepje.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük 40 percet. Ezután még remegős lesz, de vegyük ki a vízből, csomagoljuk ki a fóliából és hagyjuk teljesen kihűlni.
Vágjuk körbe a formát, majd emeljük le róla.
Készíthetünk hozzá gyümölcsszószokat is.

(Én készítettem meggyszószt hozzá most: Fogtam 4 marék fagyasztott meggyet, 1/2 bögre vizet, 1/4 bögre cukrot, 1 ek citromlevet, egy lábasban összeforraltam, majd 3 teáskanál keményítőt elkevertem benne, felforraltam és kihűtöttem.)

Amikor minden kihűlt meglocsolom a meggyszósszal a tortát.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük