Mentás csokitorta, fehércsokis - mascarpone krémmel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csak úgy magamtól készítettem a családomnak. A mentás cukrot pedig egy barátnőmtől hallottam. Aminek az elkészítése rém egyszerű: mozsárban összetörünk pár ek cukrot mentalevelekkel.

Mentás csokitorta, fehércsokis - mascarpone krémmel

Hozzávalók 6 személyre

PISKÓTÁHOZ

  • 20 dkg cukor
  • + 1 ek mentás cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 / 2 cs sütőpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 dl meleg víz

KRÉM

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tábla fehércsokoládé
  • 2, 5 dl tejszín
  • Eper a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojást jól kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és jól kihabosítjuk. A lisztet elegyítjük a sütőporral és a kakaóval. Majd hozzáadjuk kis adagokban a vajas részhez, a vízzel együtt.
18 cm-es vajazott lisztezett formába simítjuk és előmelegített 180 °C - on, kb. 25 percig süssük. (Tűpróba!)
Ha megsült, tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni.
A krémhez gőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele a mascarpónét az olvasztott csokival együtt.
A piskótát vágjuk ketté, a krém felét simítsuk a tortalapra, majd illesszük rá a másik lapot is.
A tetejét kenjük be a maradék krémmel és díszítsük félbevágott eperszemekkel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük