Mentás csokitorta, fehércsokis - mascarpone krémmel
Csak úgy magamtól készítettem a családomnak. A mentás cukrot pedig egy barátnőmtől hallottam. Aminek az elkészítése rém egyszerű: mozsárban összetörünk pár ek cukrot mentalevelekkel.
Mentás csokitorta, fehércsokis - mascarpone krémmel
Hozzávalók 6 személyre
PISKÓTÁHOZ
- 20 dkg cukor
- + 1 ek mentás cukor
- 12 dkg vaj
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 / 2 cs sütőpor
- 5 dkg kakaópor
- 1 dl meleg víz
KRÉM
- 25 dkg mascarpone
- 1 tábla fehércsokoládé
- 2, 5 dl tejszín
- Eper a díszítéshez
Elkészítés:
A tojást jól kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és jól kihabosítjuk. A lisztet elegyítjük a sütőporral és a kakaóval. Majd hozzáadjuk kis adagokban a vajas részhez, a vízzel együtt.
18 cm-es vajazott lisztezett formába simítjuk és előmelegített 180 °C - on, kb. 25 percig süssük. (Tűpróba!)
Ha megsült, tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni.
A krémhez gőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele a mascarpónét az olvasztott csokival együtt.
A piskótát vágjuk ketté, a krém felét simítsuk a tortalapra, majd illesszük rá a másik lapot is.
A tetejét kenjük be a maradék krémmel és díszítsük félbevágott eperszemekkel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept