Cseresznyetorta
Cseresznyetorta
Hozzávalók 8 személyre
A piskótához:
- 8 kanál liszt
- 8 kanál cukor
- 8 tojás
- fél csomag sütőpor
Szirup a piskótára:
- 200 ml víz
- 5 kanál cukor
- 1 vanília eszencia
Krém:
- 500 ml tejszín
- 100 g porcukor
- 1 vanília eszencia
- 2 habfixáló
- 300 g kimagozott cseresznye
Díszítés:
- 150 g őrölt dió
- 200 g kimagozott cseresznye
Elkészítés:
Piskóta: a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd összekeverjük a sárgájával. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd óvatosan összekeverjük a tojásokkal. Kizsírozott, lisztezett tortaformába tesszük. Kb. 15-20 percet sütjük.
Krém elkészítése: A tejszínt a habfixálóval, porcukorral és a vanília eszenciával mixerrel keményre felverjük.
A kihűlt piskótát kettévágjuk. A sziruphoz a cukrot a vízzel feltesszük pár percre főni, közben megkavarjuk. Amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vanília eszenciát. A szirup felét szépen egyenletesen rákanalazzuk a piskóta aljára, rátesszük a krémet (félreteszünk belőle keveset - díszíteni), majd kicsit belenyomkodjuk a cseresznyét, aztán rátesszük a piskóta másik felét, amit meglocsolunk a megmaradt sziruppal.
A tortát vékonyan megkenjük a megmaradt krémmel, körbeszórjuk dióval, a tetejére helyezzük a cseresznyét. A piros zselatint elkészítjük a csomagolás leírása szerint. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, a közepétől kezdve ráöntjük a tortára, vigyázva, hogy a szélein ne folyjon le. Fogyasztásig hűtőbe tároljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept