Cseresznyetorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cseresznyetorta

Hozzávalók 8 személyre

A piskótához:

  • 8 kanál liszt
  • 8 kanál cukor
  • 8 tojás
  • fél csomag sütőpor

Szirup a piskótára:

  • 200 ml víz
  • 5 kanál cukor
  • 1 vanília eszencia

Krém:

  • 500 ml tejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 vanília eszencia
  • 2 habfixáló
  • 300 g kimagozott cseresznye

Díszítés:

  • 150 g őrölt dió
  • 200 g kimagozott cseresznye
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta: a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd összekeverjük a sárgájával. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd óvatosan összekeverjük a tojásokkal. Kizsírozott, lisztezett tortaformába tesszük. Kb. 15-20 percet sütjük.
Krém elkészítése: A tejszínt a habfixálóval, porcukorral és a vanília eszenciával mixerrel keményre felverjük.
A kihűlt piskótát kettévágjuk. A sziruphoz a cukrot a vízzel feltesszük pár percre főni, közben megkavarjuk. Amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vanília eszenciát. A szirup felét szépen egyenletesen rákanalazzuk a piskóta aljára, rátesszük a krémet (félreteszünk belőle keveset - díszíteni), majd kicsit belenyomkodjuk a cseresznyét, aztán rátesszük a piskóta másik felét, amit meglocsolunk a megmaradt sziruppal.
A tortát vékonyan megkenjük a megmaradt krémmel, körbeszórjuk dióval, a tetejére helyezzük a cseresznyét. A piros zselatint elkészítjük a csomagolás leírása szerint. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, a közepétől kezdve ráöntjük a tortára, vigyázva, hogy a szélein ne folyjon le. Fogyasztásig hűtőbe tároljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük