Krémes epertorta
A nagynéni receptje:)
Krémes epertorta
Hozzávalók 8 személyre
Piskóta (6 tojásból)
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
Krém
- fél kg eper
- 4 kanál cukor
- 1 habtejszínhab (500 ml
- _Tetejére_
- néhány szem eper
- színes cukordrazsé
Elkészítés:
Először megsütjük a piskótát:
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. Először felverjük a fehérjét. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra elkeverjük, majd óvatosan adjuk a fehérjéhez. Végül a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá kanalanként. Mehet is a sütőbe.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. Az epret megmossuk, majd feldaraboljuk. Néhány szép szemet tegyünk félre a torta tetejére.
Majd keverjük a tejszínhez az apróra vágott epret. Verjünk kemény habot.
Vágjuk félbe a piskótát, és a két lap közé tegyünk a krémből. A maradékot pedig szépen kenjük a torta oldalára és a tetejére. Eperrel és színes cukorkával díszíthetjük a tortát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept