Krémes epertorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagynéni receptje:)

Krémes epertorta

Hozzávalók 8 személyre

Piskóta (6 tojásból)

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor

Krém

  • fél kg eper
  • 4 kanál cukor
  • 1 habtejszínhab (500 ml
  • _Tetejére_
  • néhány szem eper
  • színes cukordrazsé
Recept idők

Elkészítés:

Először megsütjük a piskótát:
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. Először felverjük a fehérjét. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra elkeverjük, majd óvatosan adjuk a fehérjéhez. Végül a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá kanalanként. Mehet is a sütőbe.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. Az epret megmossuk, majd feldaraboljuk. Néhány szép szemet tegyünk félre a torta tetejére.
Majd keverjük a tejszínhez az apróra vágott epret. Verjünk kemény habot.
Vágjuk félbe a piskótát, és a két lap közé tegyünk a krémből. A maradékot pedig szépen kenjük a torta oldalára és a tetejére. Eperrel és színes cukorkával díszíthetjük a tortát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük