Töltött kagylótészta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régóta szemeztem az óriás kagylótésztával, gondoltam csinálok belőle valamit!

Töltött kagylótészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg darált hús
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1/2 saláta cukkini
  • ½ kaliforniai paprika (piros)
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kevés olívaolaj
  • reszelt sajt
  • 15 db óriás kagylótészta
Recept idők

Elkészítés:

1. Először a ragut készítjük el. Felvágjuk a zöldségeket, gombát és a vöröshagymát apró kockákra.
2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a vöröshagymát, megdinszteljük, majd beletesszük a gombát és tovább pirítjuk. Amikor a gomba kicsit megpárolódott tegyük rá összenyomott fokhagymát és a darált húst, és süssük tovább.
3. Adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket is. Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Vigyázzunk, ne legyen sok leve, sűrű tölteléket kell kapnunk a végén. Főzzük készre (kb. 30 perc).
4. Közben a kagylótésztát főzzük ki a tasakon lévő előírás szerint. Figyeljünk oda, hogy ne ragadjon le, de ne is törjön szét a kavargatástól, illetve nehogy túlfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
5. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, teáskanállal megtöltjük a kagylókat, alufóliával letakarva 20 percig sütjük előmelegített sütőben, majd megszórjuk a sajttal és ráolvasztjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük