Töltött kagylótészta
Régóta szemeztem az óriás kagylótésztával, gondoltam csinálok belőle valamit!
Töltött kagylótészta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg darált hús
- 15 dkg csiperkegomba
- 1/2 saláta cukkini
- ½ kaliforniai paprika (piros)
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- oregánó
- bazsalikom
- kevés olívaolaj
- reszelt sajt
- 15 db óriás kagylótészta
Elkészítés:
1. Először a ragut készítjük el. Felvágjuk a zöldségeket, gombát és a vöröshagymát apró kockákra.
2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a vöröshagymát, megdinszteljük, majd beletesszük a gombát és tovább pirítjuk. Amikor a gomba kicsit megpárolódott tegyük rá összenyomott fokhagymát és a darált húst, és süssük tovább.
3. Adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket is. Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Vigyázzunk, ne legyen sok leve, sűrű tölteléket kell kapnunk a végén. Főzzük készre (kb. 30 perc).
4. Közben a kagylótésztát főzzük ki a tasakon lévő előírás szerint. Figyeljünk oda, hogy ne ragadjon le, de ne is törjön szét a kavargatástól, illetve nehogy túlfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
5. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, teáskanállal megtöltjük a kagylókat, alufóliával letakarva 20 percig sütjük előmelegített sütőben, majd megszórjuk a sajttal és ráolvasztjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept