Baconbe göngyölt spárga
Baconbe göngyölt spárga
Hozzávalók 4 személyre
- fél kg spárga
- negyed kg bacon
- 2 ek vaj
- 1 ek liszt
- 1 tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
Mossuk meg a spárgát, vágjuk le a fás végeit! Ha valaki szereti ropogósan, akkor rögtön tekerheti a baconbe. Ha valaki nagyon puha spárgát enne, mielőtt elkezdi sütni, 5-10 percig főzze.
Külön készítsük el a "szószt". Forrósítsuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet. Ha kezd kicsit pirulni, jöhet a tejföl, és az ízlés szerinti só, bors. Ha kicsit összerottyant, tegyük egy jénaiba a baconbe göngyölt spárgákat, és öntsük le a szósszal! Majd süthetjük is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept