Medvehagyma pestós tészta
Néhány éve minden tavasszal megjelenik az üzletekben a medvehagyma. Amellett, hogy kellemesen fokhagymás az íze, még egészséges is. Csökkenti a vérnyomást, jó hatása van a koleszterinszintre és vértisztító hatása van. Ezért egyre több receptet lehet olvasni a különféle gasztroblogokon, én is kipróbáltam már párat. Mivel nincs egész évben, ilyenkor dömpingszerűen készíti az ember a medvehagymás ételeket.
Medvehagyma pestós tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csokor medvehagyma
- 1 maréknyi fenyőmag + kevés a tetejére pirítani
- 5 dkg reszelt Grana Padano
- 1 dl olívaloaj
- só
- őrölt színesbors
- 1 dob. penne tészta
Elkészítés:
A medvehagymát jól megmossuk, és többi hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük, és pépesítjük. Közben kifőzzük a tésztát, még melegen összekeverjük a pestóval, és pirított fenyőmagot szórunk rá.
A pesto jól záródó üvegben hetekig eláll a hűtőben, és nem csak tésztára, húsokra, szendvicsekbe is nagyon finom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept