Levendulás csokoládészív
Egyik szombat délután a legjobb barátom egy hatalmas Gordon Ramsay szakácskönyvvel megjelent az ajtómban és hol angol recepteket fordítottunk, hol főzőshow-kat néztünk és közben megvitattuk az élet nagy dolgait. Természetesen az ínyenc falatok sem maradhattak el egy kis hazai pálinkával fűszerezve. A levendulás csokoládészív meglepetés volt a számára, mert tudtam, hogy rajong a különleges ízesítésű csokoládéért. Ezzel a gesztussal köszöntem meg, hogy régóta a legjobb barátom és remélem, ezen az emléken mosolygunk majd, akkor is, amikor bottal sétálunk egymás mellett.
Levendulás csokoládészív
Hozzávalók 2 személyre
- 100 g étcsokoládé
- 50 g tejcsokoládé
- 1/2 rúd vanília belseje
- 4 ek. 22% főzőtejszín
- 2 kk. levendula
Elkészítés:
A tejszínben egy-két percig főzöm a levendulát és a vaníliát, majd hozzáadom az apróra tört csokoládét és felolvasztom benne. A forró csokoládét szív alakú muffin formákba öntöm, amiket csak félig töltök meg, majd egy órára a fagyasztóba teszem. Szobahőmérsékleten egy félóra alatt kienged a csokoládé, az ízhatást még fokozhatjuk, ha egy kis ananász sorbetet teszünk mellé tálaláskor. Díszítésként tortadíszítő szíveket és tejcsokoládé forgácsot használhatunk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept