Minestrone leves
Minestrone leves
Hozzávalók 6 személyre
- sok zöldség vegyesen (zöldbab, brokkoli, sárgarépa, gomba, stb.)
- 1 zellergumó
- 1-2 fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb paradicsom
- paradicsomlé vagy 20 dkg sűrített paradicsom
- Worchester szósz
- só
- bors
- bazsalikom
- oregano
- olaj
- levesbetétként apró tészta
- csirkealaplé (ha nincs, akkor víz)
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom. A fehérrépát és a zellert nagyobb darabokban hagyom. Minden mást felkarikázok, felkockázok, felszeletelek, a fokhagymát összezúzom, a paradicsomokat 4 felé vágom.
Az olajon megpárolom a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ráöntöm az összes zöldséget a paradicsom kivételével. Átforgatom az egészet, néhány percig pirítom, majd felöntöm a csirkealaplével (ha nincs akkor víz is jó). Borssal és ha kell, sóval ízesítem.
Miután felforrt, Worchester szószt öntök bele. Én nem szoktam sajnálni, jó pikáns ízt ad a levesnek. Bazsalikomot és oreganot is adok hozzá és tovább főzöm. Amikor majdnem megpuhult az összes zöldség, beleteszem a negyedekre vágott paradicsomot is.
Amint a paradicsom héja kezd leválni, kiemelem a levesből, eltávolítom a héját és a paradicsomokat beledobom a turmixgépbe. Ide kerül a zeller és a fehérrépa is. Mi nem nagyon szeretjük ezeket a zöldségeket, ezért hagyom mindig nagyobb darabokban. Az összeturmixolt zeller és fehérrépa lesz a leves sűrítőanyaga. Hozzáadom még a sűrített paradicsomot is, esetleg egy-két kanálnyi egyéb zöldséget és kevés levet, hogy könnyen turmixolható legyen. Az egészet összepépesítem majd visszaöntöm a levesbe. Egy-két maréknyi apró tésztát szórok bele és tovább főzöm addig, míg a tészta is megpuhul.
Forrón az igazi, méghozzá úgy, hogy tálalás előtt reszelt sajtot szórunk a tányér aljára. Erre merjük rá a levest. Fűszeres, sűrű és nagyon laktató.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept