Csülök Pékné módra

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csülök Pékné módra

Hozzávalók 6 személyre

Csülök főzéséhez

  • 1 nagy sertéscsülök (2-2,5 kg-os)
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 szem fekete egész bors
  • 1 ek. só
  • 4 babérlevés

Sütéshez

  • Megfőzött, kicsontozott sertés csülök
  • 2 kg burgonya
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma gerezdekre szedve
  • 1 fej fokhagyma összenyomva
  • ízlés szerint majoranna
  • ízlés szerint őrölt bors (fekete, fehér)
  • ízlés szerint só
  • 4-5 ek. zsír
  • 1/2 liter sör

Elkészítés:

Főzés:
A csülköt egy nagy fazékba tettem, felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepte. A vöröshagymát megpucoltam és 4 felé vágtam mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedtem és szintén megpucoltam. A hagymákat, és a fűszereket beleettem a csülök mellé a vízbe. Kb. 2-2,5 órát főztem lefedve, néha pótolva a vizet, ami elpárolgott. Akkor jó a csülök, ha a csontról szépen leválik. Ekkor kivettem a vízből, kicsontoztam és nagyobb darabokra vágtam.

Sütés:
A burgonyát és a hagymát megpucoltam és cikkekre vágtam. A fokhagymát megpucoltam, az egyiket fokhagymanyomón átnyomtam. A másikat gerezdekben hagytam.
A hús befűszereztem az összenyomott fokhagymával, borssal, majoránnával. A burgonyát besóztam és egy tepsiben a csülökkel együtt szépen elrendezgettem. Mellétettem a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kicsit megsóztam az egészet. 4-5 ek. zsír tettem a tetejére, a húsok mellé, közé. Lefedtem alufóliával, 15-20 percig így sütöttem. A fóliát eltávolítottam majd 15 percenként a sörrel locsolgatva készre sütöttem. Kb. 1 óra alatt kész. Savanyúsággal tálaltam.

Jó étvágyat!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük