Tormakrémes sonkatekercs
Baráti társasággal szilvesztereztünk és kitaláltuk, hogy vacsorára hidegtálakat készítünk. Én ezt vittem. :)
Tormakrémes sonkatekercs
Hozzávalók 4 személyre
- 10 szelet szögletes sonka
- 18 dkg vaj
- 4 csapott evőkanál liszt
- kb. 15 dkg ecetes reszelt torma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- só
- őrölt fehér bors
- zselatin
Elkészítés:
8 dkg vajat egy lábasban felolvasztunk, beleszórjuk a lisztet és fehéredésig kevergetjük, főzzük. A tűzről félrehúzva hideg tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük.
Visszatéve a tűzre jól besűrítjük és sóval, fehér borssal ízesítjük majd kihűtjük.
A maradék vajat habosra kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt valamint a reszelt tormát. Alaposan összedolgozzuk.
Habzsák segítségével csíkokat nyomunk a tormakrémből a sonkaszeletek közepére és felgöngyöljük. A tekercsek végeit tormakrém-rózsákkal valamint zöldségekkel díszítjük.
Én még zselatinnal szoktam átfényezni a tetejét, hogy szép csillogó legyen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept