Húsos-kolbászos lasagne
Húsos-kolbászos lasagne
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 1 fél szál kolbász
- szalonna
- paprikakrém
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 doboz lasagne (12 db)
- 10 dkg sajt
- 1 kisebb fej hagyma
- _Besamel mártás_
- fél liter tej
- 2 kanál vaj/margarin
- 2 kanál liszt
Elkészítés:
Feltesszük főni a tésztát, közben elkészítjük a szószt.
Kis zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Majd ehhez tesszük a szalonnát, a kis darabokra szelt kolbászt. Kicsit később tesszük hozzá a darált húst. Ha kifehéredett, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd pirospaprikával és paprikakrémmel. Tulajdonképpen pörköltalapot készítünk.
Jöhet a besamel. Felforraljuk a tejet. Utána odatesszük a vajat/margarint, és hozzáadjuk a lisztet. Kissé megpirítjuk. Majd szép lassan adagoljuk hozzá a tejet. Egy kicsit sűrűsödjön be.
Ha mindennel végzünk, összeállítjuk az egészet.
Egy edény aljára kis szószt teszünk, rá a tésztát, majd megint a húsos szósz jön, arra besamel. Így folytatjuk, amíg van hozzávalónk. Végül a tészta tetejére is tegyünk besamelt és rá a reszelt sajtot. Süssük szép pirosra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept