Hideg krémes
A Hideg krémes receptjét egy kedves falumbeli hölgytől kaptam és azóta már nagyon nagyon sokszor elkészítettem, mert a család nagy kedvence és követelik :D Semmi bonyolultság, nincs felfordulás utána a konyhában. Húsvétra is tökéletes vendégváró. A locsolók is biztos örülnek majd neki :)
Hideg krémes
Hozzávalók 12 személyre
- 1 liter tej
- 2 csomag kockakeksz (40 dkg)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 4 tojás
- egy csomag zselatin fix
- 13 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- ét tortabevonó
Elkészítés:
A tepsi aljára lefektetjük a keksz felét.
Az 1 liter tejet, a 3 csomag pudingport, a 2 csomag vaníliás cukrot és a 4 tojássárgáját tűzön sűrűre főzzük. Én a hozzávalókat egy kevéske tejben szoktam habverővel jó alaposan, csomómentesen kikeverni majd ezután adom hozzá a többi tejet. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
A 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk. A porcukrot pedig habosra keverjük a margarinnal. Ha kihűlt a vaníliás krém, hozzákeverjük a habosra vert margarinhoz. A zselatin fixet beleöntjük a kikevert krémbe, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is. A kész krémet a kekszre tesszük, majd a tetejére is kekszet fektetünk és a gőz fölött megolvasztott csokoládéval vonjuk be. (A tortabevonót gőz fölött kell megolvasztani és ha teljesen elolvadt, keverjünk hozzá némi olajat a jobb kenhetőség érdekében.)
Hűtőben, lefóliázva 1 nap után fogyasztható!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept