Almás-fahéjas palacsinta
Semmi újdonság nincs ebben a fajta palacsintában, egyszerűen csak jó.
Almás-fahéjas palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 1-1 csipet só és cukor
- olaj
- 3 kisebb, savanykás alma
Szóráshoz
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csésze porcukor + egy kis extra porcukor a legtetejére olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet, tojást, olajat, sót, cukrot kevés vízzel simára keverem, majd lassan felengedem a maradék folyadékkal. Legalább egy órára hűtőbe teszem. Mielőtt sütni kezdeném, meghámozom az almákat, és a nagyobb lyukat véve belereszelem. Elkeverem. Egy nagyobb teflont csapott evőkanálnyi olajjal jól felhevítek. Belemerek egy merőkanál tésztát, majd mindkét oldalon kisütöm. Tálalásnál háromszögbe hajtom és megszórom vaníliás cukor, porcukor és fahéj keverékével. A hatás kedvéért még egy kis porcukrot szórok a legtetejére.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept