Almás-fahéjas palacsinta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Semmi újdonság nincs ebben a fajta palacsintában, egyszerűen csak jó.

Almás-fahéjas palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1-1 csipet só és cukor
  • olaj
  • 3 kisebb, savanykás alma

Szóráshoz

  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csésze porcukor + egy kis extra porcukor a legtetejére olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, tojást, olajat, sót, cukrot kevés vízzel simára keverem, majd lassan felengedem a maradék folyadékkal. Legalább egy órára hűtőbe teszem. Mielőtt sütni kezdeném, meghámozom az almákat, és a nagyobb lyukat véve belereszelem. Elkeverem. Egy nagyobb teflont csapott evőkanálnyi olajjal jól felhevítek. Belemerek egy merőkanál tésztát, majd mindkét oldalon kisütöm. Tálalásnál háromszögbe hajtom és megszórom vaníliás cukor, porcukor és fahéj keverékével. A hatás kedvéért még egy kis porcukrot szórok a legtetejére.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük