Tárkonyos csirkeraguleves
Az eredeti receptet eredetileg a nagymamámtól tanultam, aki szakácsnő volt egy grófi házban.De én picit változtattam rajta, mivel nálunk a gyerekeknek a \"nem szeretem gombát\" időszakuk van azért az kihagyom és én csirkével csinálom,ő sertéscombbal készítette.
Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók 6 személyre
- 4 db csirkecombfilé
- 1 csomag leveszöldség
- tárkony
- só
- 3 dl tejszín
- 1 db citrom leve
- vegeta
- olaj
Elkészítés:
A filézett csirkecombot kisebb darabokra vágjuk és 3 evőkanálnyi olajon egy lábosban fehéredésig pirítjuk.A megpucolt sárgarépát és fehérrépát karikákra vágom,a többit egyben hagyom.Rádobálom a zöldségeket a húsra és felöntöm vízzel.Sózom,vegetát hozzá adom és puhára főzöm.
A tárkonyt,a kifacsart citromlevet és a tejszínt a végén adom hozzá.Én szoktam még vajas-fokhagymás bagattet kínálni hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept