Sonkás pogácsa
Tipikusan húsvéti pogácsa. Nem kell hajtogatni, úgyhogy az 1 órás pihentetést leszámítva haladós is.
Sonkás pogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20-25 dkg füstölt sonka
- 1 tojás + 1 sárgája
- 1 kis doboz tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanálnyi cukor
- 1 tojás sárgája a tetejére
Elkészítés:
A sonkát és a szalonnát ledarálom. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatom. A vajat elmorzsolom a sózott liszttel. Hozzáadom a tejföllel elkevert tojásokat, a darálékot és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrom és meleg helyen, letakarva egy órát kelesztem. Lisztezett felületen másfél centisre nyújtom. Beirdalom a tetejét, és 5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kézzel utánformázom. Addig pihentetem, amíg a sütő 175 fokra előmelegszik. Akkor lekenem a sárgájával, és nagyjából 15-20 perc alatt arany színűre sütöm.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept