Amerikai fánk cukormázzal
A fánk gyűjteményből.
Amerikai fánk cukormázzal
Hozzávalók 4 személyre
- 30dkg liszt
- 23dkg cukor
- 1cs sütőpor
- 6 evőkanál olaj
- 1,5dl tej
- 1cs vaníliás cukor
- 2db tojás
- 1 citrom reszelt héja
A mázhoz
- 30dkg porcukor
- ételfesték
- ízesíthetjük rummal, színes cukorkával vagy csokidarával
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit elkeverjük, folyós, nyúlós massza lesz belőle. Fánkformát, vagy kuglófformát kikenünk vajjal, majd harmadáig töltjük a tésztával. 70 fokon sütjük, majd kiborítjuk a formából. A mázhoz a porcukrot, langyos vizet hozzáadva addig keverjük, amíg sűrű mázat nem kapunk. Ételfestékkel színezzük, a fánkokat egyenként megmártjuk benne, majd megszórjuk színes cukorral.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept