Fűszeres-ropogós csirkecombok
Nagyon nagy kedvenc! Viszont egyre ritkábban készítem, mert szinte abbahagyhatatlan.
Fűszeres-ropogós csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirke alsócomb
Bedörzsölni
- 3-4 teáskanálnyi só
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál majoranna
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 csapott kávéskanál chili por (elhagyható)
- 1 evőkanál mustár
Panírhoz
- 3 db tojás
- fél dl tej vagy tejszín
- 3 dl liszt
- 1 dl kukorica keményítő
- kb. fél liter olaj
Elkészítés:
A combokat megmosom, szárazra törlöm. Egy kisebb, éles késsel csont mellett kétoldalt bevágom úgy, hogy lent átvágjam a keresztínt, majd kihajtom a húst. Jól besózom, fokhagymázom. A paprikát, borsot, majorannát és chilit összekeverem, és a húsba masszírozom, utána jön a mustár. Legalább 2 órát állni hagyom, de lehet előtte való este is előkészíteni. Ha sürgős, lehet csak egy órát is hagyni, de hosszabb idő alatt jobban beérik az íze.
(Amennyiben felsőcombból készítem, a metódus ugyanaz. Húsrészen csont mellett kétoldalt bevágom - de nem át! - kicsit kihajtom, fűszerezem.)
A tojást felverem a tejjel, kicsit sózom. Beleforgatom a combokat. A lisztet és a keményítőt összekeverem, azt is sózom kissé. Jól megforgatom benne a tojásos combokat. Egy nagyobb serpenyőben jó két centi vastagon olajat hevítek. Mikor forró, belehelyezem a húst. Egy perc után átfordítom, aztán hagyom alacsonyabb lángon ropogósra sülni. Ez olyan 25-30 perc. Belül omlósnak kell lennie, kívül ropogósnak Papírtörlőre szedem, és leitatom a felesleges olajat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept