Fűszeres-ropogós csirkecombok

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon nagy kedvenc! Viszont egyre ritkábban készítem, mert szinte abbahagyhatatlan.

Fűszeres-ropogós csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirke alsócomb

Bedörzsölni

  • 3-4 teáskanálnyi só
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál majoranna
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 csapott kávéskanál chili por (elhagyható)
  • 1 evőkanál mustár

Panírhoz

  • 3 db tojás
  • fél dl tej vagy tejszín
  • 3 dl liszt
  • 1 dl kukorica keményítő
  • kb. fél liter olaj

Elkészítés:

A combokat megmosom, szárazra törlöm. Egy kisebb, éles késsel csont mellett kétoldalt bevágom úgy, hogy lent átvágjam a keresztínt, majd kihajtom a húst. Jól besózom, fokhagymázom. A paprikát, borsot, majorannát és chilit összekeverem, és a húsba masszírozom, utána jön a mustár. Legalább 2 órát állni hagyom, de lehet előtte való este is előkészíteni. Ha sürgős, lehet csak egy órát is hagyni, de hosszabb idő alatt jobban beérik az íze.
(Amennyiben felsőcombból készítem, a metódus ugyanaz. Húsrészen csont mellett kétoldalt bevágom - de nem át! - kicsit kihajtom, fűszerezem.)

A tojást felverem a tejjel, kicsit sózom. Beleforgatom a combokat. A lisztet és a keményítőt összekeverem, azt is sózom kissé. Jól megforgatom benne a tojásos combokat. Egy nagyobb serpenyőben jó két centi vastagon olajat hevítek. Mikor forró, belehelyezem a húst. Egy perc után átfordítom, aztán hagyom alacsonyabb lángon ropogósra sülni. Ez olyan 25-30 perc. Belül omlósnak kell lennie, kívül ropogósnak Papírtörlőre szedem, és leitatom a felesleges olajat.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük