Töklecsó kaporral

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár még nincs szezonja, mégis érdemes hasonló recepteket előre bespájzolni. És mint köztudott lecsóból millió változat van.

Töklecsó kaporral

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 közepes patiszon
  • 5 közepes paradicsom
  • 1 paradicsompaprika
  • 1 tv paprika
  • 1 hagyma
  • 1 csomó kapor
  • cukor
  • 1 kis doboz tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és megpárolom. A patiszont meghámozom, majd - a belét kikaparva - csíkokra vágom. Így teszek a paprikákkal is, a paradicsomot pedig negyedelem-nyolcadolom, nagyságtól függően. A hagymához adom, sózom. A kaprot apróra vágva hozzászórom. Ilyenkor nyugodtan bele lehet tenni a kapor szárát is. Jó félpuhára főzöm a lecsót, majd a fedőt levéve sűrűre összerottyantom - kaporszárakat kiveszem. Vigyázni kell, le ne égjen! Mikor majdnem kész, kissé megcukrozom, hogy azzal is kissé átkaramellizálódjon. Ehhez az ételhez bőven - nem literszám azért - használok olajat, hogy legyen tartalma, selymessége. Mikor beköszön a lecsópaprika szezon, tv paprika helyett inkább azt használjuk.

Tálalásnál meglocsolom tejföllel és megszórom kaporral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük