Töklecsó kaporral
Bár még nincs szezonja, mégis érdemes hasonló recepteket előre bespájzolni. És mint köztudott lecsóból millió változat van.
Töklecsó kaporral
Hozzávalók 2 személyre
- 1 közepes patiszon
- 5 közepes paradicsom
- 1 paradicsompaprika
- 1 tv paprika
- 1 hagyma
- 1 csomó kapor
- só
- cukor
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és megpárolom. A patiszont meghámozom, majd - a belét kikaparva - csíkokra vágom. Így teszek a paprikákkal is, a paradicsomot pedig negyedelem-nyolcadolom, nagyságtól függően. A hagymához adom, sózom. A kaprot apróra vágva hozzászórom. Ilyenkor nyugodtan bele lehet tenni a kapor szárát is. Jó félpuhára főzöm a lecsót, majd a fedőt levéve sűrűre összerottyantom - kaporszárakat kiveszem. Vigyázni kell, le ne égjen! Mikor majdnem kész, kissé megcukrozom, hogy azzal is kissé átkaramellizálódjon. Ehhez az ételhez bőven - nem literszám azért - használok olajat, hogy legyen tartalma, selymessége. Mikor beköszön a lecsópaprika szezon, tv paprika helyett inkább azt használjuk.
Tálalásnál meglocsolom tejföllel és megszórom kaporral.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept