Nutella házilag
Bár én magam nem rajongok a nutelláért, van a családban, aki igen. Neki készült meglepetésként.
Nutella házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg egész mogyoró
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 6 dkg étcsoki
- 4 dkg tejcsoki
- 1 dl kondenzált tej (cukor nélküli)
- 1 csapott evőkanál virágméz
Elkészítés:
A mogyorót teflonban lepirítom. (Ezt azért kell, mert ekkor jön ki igazán az íze, és a héját is könnyebb eltávolítani.) Mikor kihűlt, két tenyerem között átdörzsölöm, hogy lejöjjön a héja. Kávédarálóba teszem, finomra őrlöm. A konditejet a porcukorral, a csokikkal és a mézzel felmelegítem, amíg el nem olvadnak, de nem főzöm. Ha kissé kihűlt, összedolgozom a mogyorót, a tejjel, és finomabb szűrőn átszűröm, hogy ne kerülhessenek bele nagyobb darabok. Végül krémesre keverem a vajjal. Üvegbe töltöm, és hűtőbe rakom.
A méz lágyítja, ezért ha valaki azt az igazi szájpadlásra tapadó krémet szeretné, nos az nem ez. Viszont ha a mézet cukorral váltjuk ki, keményebbé válik.
Lehet eleve darált mogyorót is használni, ám sokkal darabosabb lesz a végeredmény.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept