Lilalé
Gondoltam egyet és megfőztem. Finom volt, a családnak ízlett.
Lilalé
Hozzávalók 4 személyre
- 1/2 fej kisebb lilakáposzta
- 2-3 szem közepes burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- só
- 1/2 citrom leve
- 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A káposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk, majd vékony szálasra megvágjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd felszeleteljük. Egy lábosba szórjuk a káposztát, hozzáadjuk a burgonyát majd felöntjük kb. 1.5 l vízzel. Megsózzuk, majd felforraljuk. Lassú tűzön puhára pároljuk. Míg fő a káposzta, addig a tejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt. Mikor megpuhult a káposzta, botmixerrel pürésítjük az egészet és behabarjuk a tejszínnel a levest. Sóval, citromlével ízesítjük és egyet forralunk rajta. Forrón tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept