Édesburgonya krémleves
A családnak készült, újításnak.
Édesburgonya krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 nagyobb édes burgonya
- 1 kis fej hagyma
- 1 kanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál gyömbérpor
- só
- őrölt bors
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 csapott evőkanál liszt
- petrezselyemzöld
- _A tálaláshoz_
- levesgyöngy
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát nagyon apró kockára felvágjuk, majd egy kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen csak, hogy ellepi. Sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Lassú tűzön puhára pároljuk a burgonyát. A tejszínbe belekeverjük a lisztet. A levest botmixerrel pürésítjük, majd behabarjuk a tejszínnel. A levest, gyöngyökkel és petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept