Édesburgonya krémleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A családnak készült, újításnak.

Édesburgonya krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagyobb édes burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • őrölt bors
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • petrezselyemzöld
  • _A tálaláshoz_
  • levesgyöngy
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát nagyon apró kockára felvágjuk, majd egy kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen csak, hogy ellepi. Sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Lassú tűzön puhára pároljuk a burgonyát. A tejszínbe belekeverjük a lisztet. A levest botmixerrel pürésítjük, majd behabarjuk a tejszínnel. A levest, gyöngyökkel és petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük