Fehér paszulyleves burgonyával
Nagymamág régi receptúrája.
Fehér paszulyleves burgonyával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 doboz fehér gyöngybab konzerv
- 3 nagyobb burgonya
- 1 db fehérrépa
- 3 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1/2 citrom leve
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Sós vízben amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Babérlevéllel, fokhagymagerezddel és sóval ízesítjük. Mikor már majdnem megpuhult a burgonya, akkor hozzáadjuk a leszűrt és átöblített konzerv babot. Pár perc alatt, összefőzzük az egészet. Közben kikeverjük a tejfölt a főzőtejszínnel és a keményítővel. Mikor megfőtt a leves, behabarjuk a tejfölös habarással. Ízesítjük a levest a citrom levével és az aprított petrezselyemmel. Forrón, tejföllel megkoronázva tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept