Tiroli burgonyaleves
Tiroli burgonyaleves
Hozzávalók 6 személyre
- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek vaj
- só
- őrölt bors
- 700 ml tej
- 3 ek frissen vágott zöldfűszer
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy edényben a vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockákra feldarabolt burgonyát és néhány percig együtt pirítjuk. Hozzáöntünk egy liter vizet és megfőzzük benne a burgonyát, kb. 20 percig. Sózzuk, borsozzuk. Utána a levest botmixerrel pépesítjük, hagyjuk forrni és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Röviddel a felforrás előtt belerakjuk a levesbe a felaprított zöldfűszereket (majoranna, tárkony, babérlevél is került bele nálam) és megszórjuk őrölt szerecsendióval. Tálalhatjuk pogácsával vagy a levesbe szórt pirított kenyérkockákkal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció