Egyszerű házi kenyér
Édesanyámtól tanultam ezt a receptet. Nagyon finom és laktató. Ami még az előnye, hogy másnap sőt harmadnap sem szárad meg annyira, mint a boltban kapható társai.
Egyszerű házi kenyér
Hozzávalók 4 személyre
- Kb. fél kg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 ek. só, 1 csipet cukor
- 1-2 bögre langyos víz (3 dl-es a bögre)
Elkészítés:
A kenyér hozzávalóit összegyúrom, hogy közepesen lágy tésztát kapjak, majd meleg helyen 1 órát kelesztem, ezután megint összegyúrom, de itt már nem kell annyira megdolgozni és ismét egy órát kelesztem. Végül cipó formát készítek, szilikonos sütőpapírral vagy kiolajozott tepsibe teszem. A tetejét bevágom háromszor, majd megkenem olajjal. A sütőt nem kell előmelegíteni, mivel, ha hideg sütőbe teszem, míg a sütő melegszik addig is kel.
Kb. 150-160 fokon 40 percig sütöm, míg meg nem pirul.
A tetejére és a tésztájába is tehetünk magvakat (lenmag, szezámmag, napraforgómag).
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept