Mogyorós piskótatekercs

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mogyorós piskótatekercs

Hozzávalók 4 személyre

Piskóta

  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 ek forró víz
  • 1 tk vanília-aroma

Krém

  • 15 dkg pörkölt mogyoró
  • 25 dkg mascarpone
  • porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tábla csokoládé (60 %-os)
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
Recept idők

Elkészítés:

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra. (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk)
Amikor már jó habos, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és a két evőkanál forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
Végül szitáljuk bele a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze a masszát.
SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!!

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el.

Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-15 perc alatt szép világos színűre a piskótát. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)

Egy sütőpapírt szórjunk meg porcukorral, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy benedvesített konyharuhával takarjuk le a tésztát. (a konyharuhát jól ki kell csavarni, hogy éppen csak nyirkos legyen)
Letakarva hagyjuk teljesen kihűlni, majd tekerjük fel.

A mogyorót daraboljuk fel apróra. (én saját termésű mogyorót pörköltem meg a sütőben és a botmixer aprítójával felaprítottam, de tehetünk a krémbe sózatlan pörkölt földimogyorót, vagy pörkölt diót is)

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára. Ezután keverjük hozzá az olvasztott, de teljesen kihűtött csokoládét, majd a felaprított mogyorót.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.

A piskótára kenjük rá egyenletesen a krém több mint felét, majd óvatosan tekerjük fel. Ezután a maradék krémet kenjük rá a roládra, majd szórjuk meg apró darabos mogyoróval.

Tálalás előtt tegyük be egy kicsit a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és szépen feltudjuk szeletelni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük