Medvehagymás lángos
Medvehagymás lángos
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 1 tk cukor
- 2 marék apróra vágott medvehagyma
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk.
Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk, majd belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét, és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdjük keverni és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázni kell, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. egy óra alatt megkelesztjük.
Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatunk belőle.
Ezután konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig tovább kelesztjük.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd beolajozott kézzel megformáljuk a tésztát és belehelyezzük.
Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük.
Tálalás előtt kicsit megsózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept