Zabfelfújt
Zabfelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 26 dkg zabliszt
- 4 dl tej
- 2 dl víz
- 2 tojás
- 4 dkg margarin
- 10 dkg nyírfacukor
- 1 citrom
- 1 csomag mazsola
Elkészítés:
A zablisztet (darált zabpehely), a mazsolát, a tejet és vizet összekeverjük, és kb 5 percre mikróba tesszük, hogy a zab magába szívja a folyadékot. Mikor kivettük, hozzáadjuk a margarint, vagy vajat, és a cukorral elkevert tojássárgáját, valamint a citrom reszelt héját, és levét, majd végül a pici sóval keményre vert tojáshabot. Vajazott tepsibe öntjük és 180 fokon, 35-40 percig sütjük. Ízlés szerint melegen, vagy hidegen is fogyaszthatjuk, mellé baracklekvárt ajánlanék.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a rizsfelfújtat, mert az íze szinte teljesen ugyanaz, hacsak nem finomabb :) És természetesen, ilyen formában még diétába is beilleszthető!
Jó étvágyat hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept