Almás palacsinta tepsiben
Almás palacsinta tepsiben
Hozzávalók 6 személyre
- 2 bögre liszt
- 1 tojás
- 2 bögre tej
- 1/2 bögre ásványvíz vagy szódavíz
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 teáskanál kristálycukor
- 3 db édes alma
- 1 csipet só
- 5 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- kevés vaj a tepsi kenéséhez
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sót és sütőport egy tálban összekeverem, majd egy lyukat készítek a közepében. Ide teszem a tojást, amit kézi habverővel elkeverek a liszttel, majd mikor már elég kemény, apránként hozzáadom a tejet. Csomómentesre kikeverem, hozzáöntöm az ásványvizet, ezzel is elkeverem és kész.
Egy tepsit vajjal kikenek, majd beleöntöm a palacsinta tésztát.
Az almákat cikkekre vágom (ha nincs alma szeletelőtök, akkor simán késsel), megpucolom és a vastag cikkeket 3 felé vágom. Szépen kirakom vele a palacsinta tészta tetejét.
A porcukrot és a fahéjat összekeverem, bőségesen megszórom vele az almák tetejét.
Előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha kell még sütöm.
Szeletekre vágva, magában kínálom. Persze akár vanília sodóval vagy tejszínhabbal is kínálható.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept