Sajtkrémleves cipóban
Sajtkrémleves cipóban
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db cipó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 25 dkg reszelt trapista sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1,5 l húsleves
- 1 kiskanál pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szeint őrölt fehér bors
- ízés szerint őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a \"tányér\".
A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. Majd hozzáadom a fokhagymát is, és azt is dinsztelem egy keveset. Félrehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, beleteszem a kenyér belét, összekeverem, majd visszateszem a tűzre és kicsit megpirítom a kenyeret.
Felöntöm kb. 1/2 l levessel, majd 15-20 percig főzöm. Közben kavargatom, mert könnyen lekap. Mikor letelt a 20 perc, akkor botmixerrel pürésítettem szép simára.
Hozzáöntöttem a maradék húslevest, betettem a sajtot, majd kevergetve megvártam míg elolvadt a sajt. Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntöttem a főzőtejszínt, összekevertem, fűszereztem ízlés szerint és főztem még kb. 10 percet, hogy az ízek össze főljenek/érjenek.
A tálalással kicsit vártam, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedtem. Petrezselyemmel díszítettem, de lehet még díszítésként sajtot és/vagy pirított bacont/kenyérkockákat is használni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept