no

Házi disznófősajt

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Házi disznófősajt

Hozzávalók 6 személyre

  • 1/2 csontozott disznófej,
  • 3 babérlevél,
  • 2 csaptt kiskanál só,
  • 2 mokkáskanál bors(csapott),
  • 2 kiskanál őrölt pirospaprika,
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény.

Elkészítés:

A fejet darabolás után (4-5)feltesszük főni a babérlevelekkel (kb. 2óra) Lehabozni nem kell. Ha puhára főtt, szűrő tálba szedjük és kihűtjük. Ez után 1 1/2cm-s csíkokra vágjuk.
Tálban összekeverjük a fűszerekkel alaposan és a főző léből hozzá adunk valamivel többet, mint fél dl.
Alacsony falú tálat vagy műanyag dobozt kibélelünk folpakkal úgy, hogy a szélein lelógjon. Ebbe tesszük az anyagot s kanállal jól lenyomkodjuk és elsimítjuk. A tetejére is teszünk a fóliából és a tetejére valamit tegyünk, hogy \"lenyomassuk\".
Másnapig hideg helyre tesszük, a tálból vagy dobozból a fólia segítségével tányérra borítjuk, szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat :))

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük