Marhasült mézes padlizsánnal
Marhasült mézes padlizsánnal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet marha fehérpecsenye borsozva
- 3 db padlizsán
- _Mázhoz_:
- 1/2 dl méz
- 1 tk só
- 4 gerezd apróra felkockázott fokhagyma
- 1 tk chilliszósz
- 1/2 citrom leve
- 1 tk olívaolaj
- 1 tk gyömbér (friss gyökér is lehet)
- borsikafű
Elkészítés:
A mázat kikeverem a borsikafű és a gyömbér kivételével az összes hozzávalóból. A felével bekenem a padlizsánszeletek vágott felületét. Sütőpapírral letakart tepsire helyezem, és 25 percig 180 C fokon sütöm. A maradék kencéhez keverem a gyömbért, az apróra vágott borsikafüvet, és végül ezt is rákenem a forró padlizsánokra. 250 C fokon még 5 percig sütöm.
Az utolsó sütési fázis ideje alatt elkészítem a marhahússzeleteket: Felforrósítom az üres serpenyőt, kevés napraforgóolajon 1-1 perc alatt egyik, majd a másik oldalát fehérre sütöm. (Így nem lesz kemény a marhahús.) Félrehúzom a serpenyőt, és a kívánt mértékben (belül rózsaszínre) átsütöm a szeletet.
A padlizsánt és a marhaszeleteket megszórom egy csipetnyi tengeri sóval, tányérra helyezem. Friss uborkaszeletekkel tálalom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept