Spenótos-sajtos pite

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spenótos-sajtos pite

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag spenót (paraj)
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt trappista sajt
  • 2 db tojás
  • 2 kanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • majoránna
  • kakukkfű
  • pici cukor
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot kiolvasztjuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a tejfölt.
Fokhagymanyomóval beletörjük a fokhagymákat. Jól elkeverjük.(Ha nagyon szeretjük a hagymát, apróra vágott vöröshagyma is illik hozzá)
Mindkét sajt felét belereszeljük nagy(obb) lyukú reszelővel.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felsorolt fűszereket ízlés szerint.
(Ha nem akarjuk vegán enni, akkor mehet bele apróra vágott sonka, tarja, szalonna...stb...)
Jól összedolgozzuk.
A massza híg, de sütés közben összeáll - a lisztnek, a tojásnak és a sajtoknak köszönhetően.
Pihentetjük, hagyjuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
Addig a leveles tésztát el is készíthetjük, vagy az egyszerűség kedvéért a vásárolt (mirelit) vagy hűtött tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy kizsírozott pite- vagy tortaformába helyezzük. A maradék tésztát levágjuk a szélein.
Eligazítjuk a tésztát, majd a spenótos masszát beleöntjük a formába.
A tészta szélét picit a massza felé forgatjuk.
Úgy, mint az amerikai filmekben látható, az ujjainkkal körbe, a szélén kis gödröket képezünk.(Így fodros lesz a széle).
A levágott tésztákból éppen aktuális kreativitásunknak megfelelően, csíkokat, hullámokat, szíveket....stb vágunk.(csak dísz lesz)
Majd a megmaradt sajtokat a tetejére reszeljük. Oregánóval megszórjuk.
Rárakjuk a tésztadíszeket a tetejére.(Ezeket megkenhetjük tojással, de anélkül is jó)
Sütőbe tesszük. (180 fok,30 perc)

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük