Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg kelkáposzta
- 20 dkg rizs
- 0,5 kg darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 darab zöldpaprika
- 2 kis fej paradicsom
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítés:
A leveleire szedett, megmosott kelkáposztát 15-20 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük. A rizst sós vízben főzzük puhára. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és az összetört fokhagymát. Mikor félig kész a hús, belerakjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Ezután teljesen megfőzzük a húst.
Egy jénai aljába egy kis olajat teszünk. Erre rétegezzük a következőket: kelkáposzta, rizs, darált hús, tejföllel elkavart sajt fele. Így folytatjuk a rétegeket, míg a hozzávalók el nem fogynak. Felülre a kelkáposztának kell kerülnie, amire ráöntjük a tejfölös sajtot.
40-45 perc alatt közepes lángon sütőben megsütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept