Afrikai leves
Afrikai leves
Hozzávalók 2 személyre
- 2 fej hagyma
- 30 dkg csirkemellfilé
- 2-3 paradicsom, vagy püré
- 20 dkg búzadara
- só
- bors
- erős paprika
- olaj
- pici fahéj
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát apróra szeletelem, és felteszem az olajba párolni, majd a paradicsomot vékony szeletbe szeletelem, és azt is beleöntöm a hagymába. Kevés vizet teszek hozzá, és visszasütöm. A mellet beleteszem, és az összes fűszert. Nagyon hamar - 10 perc alatt kész - kész, hisz a hús vékony szeletbe teszem bele. Egy sűrű zaftot fogok kapni. Ha ez, kész, elkészítem a vízben főzött sóval a búzadarát. Ez sűrűbb legyen , mint a tejbegríz.
Külön is fel lehet tálalni , és ezt Afrikában kézzel eszik.
Nagyon finom és különleges.
Gyors, egy nehéz nap után nem a konyhába kell az időt eltölteni.
Jó étvágyat !
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept