karfiol fehérmártásban
karfiol fehérmártásban
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol
- 4-5ek zsemlemorzsa
- étolaj
- 1/2l tej
- 2-3 ek.liszt
- 1 doboz tejföl
- só
- bors
- reszelt sajt
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd kiolajozott tepsibe rakjuk. A zsemlemorzsát megpirítjuk, és rászórjuk a karfiol tetejére.
Közben elkészítjük a mártást:Megmelegítjük a tejet, közben hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük lassú tűzön, míg mártás szerű nem lesz. Ha kész, sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt. Ezután az egészet jól összekeverjük, és ráöntjük egyenletesen a karfiolra. Ráreszeljük a sajtot és mehet a sütőbe. Addig sütjük, míg a sajt szép barna lesz rajta.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept