Lencskrémmel töltött tojás
Lencskrémmel töltött tojás
Hozzávalók 2 személyre
- lencse
- vöröshagyma
- fokhagyma
- só
- ételízesítő
- babérlevél
- őrölt fehér bors
- dijoni mustár
- petrezselyemzöld
- tejföl
- tojás
Elkészítés:
A lencsét, az apróra felvágott vöröshagymát és a fokhagymát egy edénybe tesszük, majd felöntjük bőségesen vízzel. Ezután ízlés szerinti mennyiségű sóval, ételízesítővel és néhány babérlevéllel ízesítjük. Felforraljuk, majd mérsékelt lángon puhára főzzük.
Amikor a lencse teljesen megpuhult, kiszedjük a babérlevelet, leszűrjük és teljesen kihűtjük.
A tojásokat keményre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Ezután megpucoljuk, majd félbevágjuk. A tojások sárgáját óvatosan kiszedjük.
A lecsepegtetett lencsét egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, ízlés szerint sót, őrölt fehér borsot, mustárt, apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy kevés tejfölt.
Botmixerrel pépesítjük, és közben apránként még tejfölt kanalazzuk hozzá, de vigyázni nehogy túl lágy legyen a massza.
Végül a tojások fehérjébe visszatöltjük a lencsekrémet, majd tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept