Kókusztejes mákosguba vaníliasodóval
Kókusztejes mákosguba vaníliasodóval
Hozzávalók 6 személyre
- 6-8 db kifli
- 5 dl kókusztej
- 5 dl tehéntej
- 40 g vaj
- 3 db tojás
- 1 db vaníliarúd v. vanília aroma
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
Elkészítés:
1. A kifliket felkarikázzuk (6-8 db), és egy vajjal kikent mély tálba tesszük.
2. Fél liter kókusztejet, és fél liter 2,8% tejet, 40g vajjal, 3 tojássárgájával és a vaníliával (ha megengedhetjük, használjuk vanília rudat, de helyettesíthetjük vanília aromával is) egy edényben felforraljuk.
3. A kifliket megforgatjuk a felforralt és ízesített tejben, ha szaftosabban szeretjük, meglocsolhatjuk még a tetejét 2-3 kanállal.
4. A mákot megdaráljuk a porcukorral együtt, és a tejbe áztatott kifliket megszórjuk mákkal.
A kész gubát egy tepsibe tesszük, és előmelegített 180 C-os sütőben kb. 15 perc alatt megpirítjuk.
5. Végül elkészítjük a vaníliasodót: 3 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, 1 ek liszttel, a vanília kivonattal. Lassan felengedjük 5 dl tejjel, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve krémmé főzzük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept