Olaszos húspogácsa
Olaszos húspogácsa
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg darált hús
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- 2 ek víz
- olívaolaj
Elkészítés:
Tegyük egy tálba a zsemlemorzsát, majd adjuk hozzá a vizet, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a darált húst, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a citrom reszelt héját, a reszelt sajtot, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
Ezután jó alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd vizes kézzel formáljunk belőle pogácsákat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a húspogácsákat, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Végül tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra. (sütés közben egyszer fordítsuk át a húspogácsákat, hogy mindkét fele szép pirosra süljön)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept