Zöldséges tarkedli
Zöldséges tarkedli
Hozzávalók 2 személyre
- 20 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg búzaliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 1 dkg cukor
- só
- őrölt fehér bors
- 15-20 dkg mexikói zöldségkeverék
Elkészítés:
A mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba tesszük, megszórjuk egy pici sóval, majd a tetejét lefedve, mikróba roppanósra pároljuk. Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd teljesen kihűtjük.
Az élesztőt langyos-cukros tejbe felfuttatjuk.
Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd jól összekeverjük. Ezután a közepébe mélyedést csinálunk, majd beleöntjük az előzőleg kissé felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverjük. Végül hozzáadjuk az előpárolt, kihűtött zöldséget, és óvatosan összekeverjük.
Konyharuhával letakarjuk, majd szobahőmérsékleten 20-25 percig kelesztjük.
Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, majd felhevítjük. Ezután kanállal kis halmokat kanalazunk bele a masszából, és pár perc alatt a fánkok mindkét felét szép pirosra sütjük.
A kisült fánkokat jól lecsepegtetjük, majd papírtörlőre szedjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept