Hagymás-gombás párolt marha

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hagymás-gombás párolt marha

Hozzávalók 6 személyre

  • 70 dkg marhalábszár
  • 3 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 7 dl marhahúslé
  • 4 db nagy csiperkegomba
  • Worcestershire szósz
  • petrezselyem
  • só,
  • 3 ek. barnacukor
  • étolaj

Elkészítés:

1. A vastagra felszeletelt hússzeleteket besózzuk, majd liszttel meghintjük. Ezt követően kevés olajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, majd 3 evőkanál cukorral 5-10 perc alatt, gyakori keverés mellett karamellizáljuk, a legvégén hozzáadjuk a felszeletelt fokhagyma gerezdeket és még egy percig főzzük.
2. Következő lépésként felöntjük a marhahúslével, beletesszük a hússzeleteket és a gombát, majd fűszerezzük sóval, borssal, és 3 ek. worcestershire szósszal. (Eddig volt tennivalónk.) Ezt követően fedő alatt, kis lángon 2-3 óra alatt puhára pároljuk. Apróra vágott, friss petrezselyemmel tálaljuk.
Tipp: az alapléhez hozzáadhatunk még 1 dl vörösbort.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük