Hagymás-gombás párolt marha
Hagymás-gombás párolt marha
Hozzávalók 6 személyre
- 70 dkg marhalábszár
- 3 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 7 dl marhahúslé
- 4 db nagy csiperkegomba
- Worcestershire szósz
- petrezselyem
- só,
- 3 ek. barnacukor
- étolaj
Elkészítés:
1. A vastagra felszeletelt hússzeleteket besózzuk, majd liszttel meghintjük. Ezt követően kevés olajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, majd 3 evőkanál cukorral 5-10 perc alatt, gyakori keverés mellett karamellizáljuk, a legvégén hozzáadjuk a felszeletelt fokhagyma gerezdeket és még egy percig főzzük.
2. Következő lépésként felöntjük a marhahúslével, beletesszük a hússzeleteket és a gombát, majd fűszerezzük sóval, borssal, és 3 ek. worcestershire szósszal. (Eddig volt tennivalónk.) Ezt követően fedő alatt, kis lángon 2-3 óra alatt puhára pároljuk. Apróra vágott, friss petrezselyemmel tálaljuk.
Tipp: az alapléhez hozzáadhatunk még 1 dl vörösbort.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció