Babgulyás
Babgulyás
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéslapocka
- 20 dkg tarka bab
- 3 szál sárgarépa
- 3-4 szem krumpli
- 1 szál zellerzöld
- 1 fej hagyma
- ételízesítő
- fűszerpaprika
- olaj
- csipetke (1 db tojás és annyi liszt, amennyit felvesz egy kemény tésztának)
Elkészítés:
A hagymát apróra vagdalom, és olajon megdinsztelem. Megszórom fűszerpaprikával, felöntöm kevés vízzel, hogy ne égjen meg. Egyszóval készítek egy pörköltalapot, amire ráteszem a kockázott húst, megszórom ételízesítővel, és lassú tűzön főzni kezdem. Megtisztítom a sárgarépát, és azt is hozzáadom karikára vagdalva a fövő pörkölthöz.
Míg rotyog, addig az előző este beáztatott babot is odateszem sós vízben főni. Amikor a hús és a sárgarépa már majdnem puha, hozzáadom a kis kockákra vagdalt krumplit, majd felöntöm vízzel. Beledobom a megmosott zeller zöldet is. Közben elkészítem a csipetkét. A tojást egy kis tálba felverem, és annyi finomlisztet teszek hozzá, hogy jó kemény tésztagombócot nyerjek, amit aztán szép komótosan egy tálcára csipegetek. A babot, ha megfő leszűröm, és a leveshez adom. Ekkor már látom, kell-e még hozzá víz. Ha igen, felöntöm, utána ízesítem és beleszórva a csipetkét, készre főzöm.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept