Spárgakrémes tészta
Spárgakrémes tészta
Hozzávalók 2 személyre
- 1 cs zöld spárga
- 15 dkg szélesmetélt
- 1,5 dl tejszín
- 10-15 dkg mascarpone
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- 5 dkg sajt
Elkészítés:
A spárga fás részeit levágjuk. Ezután levágjuk a rügyeket, majd a megmaradt szárat kettévágjuk.
Egy edénybe beletesszük a rügyeket, majd felöntjük vízzel, és a forrástól számítva kb. 3 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiszedjük, és hideg vízzel leöblítjük. Jól lecsepegtetjük, és félretesszük.
A megmaradt forró vízbe ezután beletesszük a feldarabolt szárakat, majd kb. 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük.
A tejszínt egy serpenyőbe öntjük, majd belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és 1-2 percig kevergetve kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A fokhagymás tejszínhez hozzáadjuk a puhára főtt spárgaszárakat, és botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt összefőzzük. Végül hozzáadjuk a puhára főtt spárgarügyeket, majd óvatosan összekeverjük, és kiforraljuk.
A tésztát enyhén sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és az elkészült spárgakémhez öntjük. Óvatosan összekeverjük, hogy a tésztát mindenhol befedje a krém.
Tálaláskor a tésztát tányérra szedjük, majd a tetejét sajtforgáccsal (v. reszelt sajttal) megszórjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept