Olcsó almás
Olcsó almás
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg margarin
- 50 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1-2 ek tejföl (én ezt tejjel helyettesítettem)
Töltelék:
- 2kg megpucolt
- lereszelt alma
- ízlés szerint cukor
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A margarint a liszttel összemorzsolom, beleteszem a többi hozzávalót (tejből annyit, hogy lágy könnyen gyúrható-ruganyos tészta legyen, majd ketté osztom.
Míg pihentetem a tölteléket, kicsit megpárolom. Utána az egyik cipót kinyújtom, zsírozott-lisztezett tepsi aljára teszem, megszurkálom villával, ráteszem a tölteléket, és arra a másik kinyújtott lapot.
Azt is megszurkálom villával, majd a tojásfehérjével megkenem, és szép pirosra sütöm.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept