Fűszeres tepsis csirkedarabok hatféle zöldséggel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fűszeres tepsis csirkedarabok hatféle zöldséggel

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirke felsőcomb
  • 1 db csirkemell
  • 4 db csirkeszárny
  • 2 db cukkini
  • 6 fej gomba
  • 4 fej lilahagyma
  • 0,5 kg burgonya
  • 3 zöldpaprika
  • 5 szem paradicsom
  • majoránna
  • kakukkfű
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • margarin vagy vaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A húsokat megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd egy tálban összekeverjük az olajjal elkevert fűszerekkel (só, bors, kakukkfű), és legalább egy órát állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a krumplit, a gombát és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, és jól megszórjuk a magyaros fűszerekkel (só, bors, pirospaprika, majoránna ízlés szerint), ezt is állni hagyjuk kicsit. A burgonyát érdemes később beletenni, hogy ne barnuljon meg.
3. A tepsit kikenjük a margarinnal vagy vajjal és beleöntjük a zöldségkeveréket. Majd szépen elrendezzük rajta a húsdarabokat.
4. Alufóliával lefedjük és kb. 1 órát sütjük közepes lángon.
5. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és még 10-15 percet sütjük, hogy szép pirult színt kapjanak a csirkedarabok. Közben locsolgathatjuk a fűszeres lével.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük