Fűszeres tepsis csirkedarabok hatféle zöldséggel
Fűszeres tepsis csirkedarabok hatféle zöldséggel
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirke felsőcomb
- 1 db csirkemell
- 4 db csirkeszárny
- 2 db cukkini
- 6 fej gomba
- 4 fej lilahagyma
- 0,5 kg burgonya
- 3 zöldpaprika
- 5 szem paradicsom
- majoránna
- kakukkfű
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
- margarin vagy vaj
Elkészítés:
1. A húsokat megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd egy tálban összekeverjük az olajjal elkevert fűszerekkel (só, bors, kakukkfű), és legalább egy órát állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a krumplit, a gombát és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, és jól megszórjuk a magyaros fűszerekkel (só, bors, pirospaprika, majoránna ízlés szerint), ezt is állni hagyjuk kicsit. A burgonyát érdemes később beletenni, hogy ne barnuljon meg.
3. A tepsit kikenjük a margarinnal vagy vajjal és beleöntjük a zöldségkeveréket. Majd szépen elrendezzük rajta a húsdarabokat.
4. Alufóliával lefedjük és kb. 1 órát sütjük közepes lángon.
5. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és még 10-15 percet sütjük, hogy szép pirult színt kapjanak a csirkedarabok. Közben locsolgathatjuk a fűszeres lével.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept