Lencseleves
Lencseleves
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg lencse
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál keményebb kolbász
- pirospaprika
- ételízesítő
- olaj
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek. liszt
- 1 tk. almaecet (lehet sima ételecet is, de én ezt jobban szeretem)
- 1 tk cukor
- 2 db babérlevél
Elkészítés:
A lencsét beáztatom főzés előtt. Nem kell egy éjszakára, elég ha 1-2 órát ázik. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom, és egy lábosba teszem. Ráöntök egy kevés olajat és megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával és egy pici vizet öntök rá, nehogy a paprika megégjen. Mehet bele a lencse, rádobom a babérleveleket, megszórom ételízesítővel és hagyom főni. Mikor már majdnem puha, akkor hozzáteszem a karikára vagdalt kolbászt is. A tejfölt a liszttel alaposan kikeverem, merek rá egy pár kanál forró levest, elkavarom és a lencsére öntöm. Hagyom egy-két percig csendesen forrni, majd beleöntöm az ecetet és hozzáadom a cukrot. Még egyet rottyan, és készen is van.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept