Ínycsiklandó mustáros sertéskaraj
Ínycsiklandó mustáros sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 6 szelet sertéskaraj
- 1-2 fej lilahagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- dijoni mustár
- őrölt fekete bors
- 1/2-1 dl fehér száraz bor
- olaj (én olívát használtam, de a sima is megfelel)
Elkészítés:
A húst kicsit kiklopfoljuk, de nem kell annyira, mint a rántott húshoz. A mustárból, borsból és zúzott fokhagymából olajjal egy kenhető, de nem túl folyós pácot készítünk, és ezzel bekenjük a karaj szeleteket. Jó, ha van idejük a hűtőben 1-2 órát pihenni. Aztán sütőtálba tesszük a húst, és rákarikázzuk a hagymát, majd alá öntjük a bort. Fóliával letakarjuk, és közepes lángú sütőbe toljuk. Egy jó fél óra elég neki a fólia alatt, aztán hagyjuk, hogy a leve besűrűsödjön, a szeletek kicsit megpiruljanak.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept